Omgeving

Met 12.000 inwoners is Halsteren klein genoeg om het dorpse karakter te behouden, maar groot genoeg om te kunnen voorzien in een uitgebreid winkelaanbod. Op loopafstand van De Boomwei bevinden zich bovendien vijf basisscholen, sportverenigingen, een bibliotheek, een katholieke en een protestante kerk, huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek.

In het nabij gelegen ontmoetingscentrum De Wittenhorst is wekelijks een ruim aanbod van creatieve cursussen, taallessen en ontspanningsmogelijkheden.

Halsteren behoort tot de gemeente Bergen op Zoom en ligt op de Brabantse Wal, een glooiend landschap. Enkele historische landgoederen in de nabijheid zijn tegenwoordig openbaar toegankelijk als natuurgebied. Wandelpark Vrederust met haar beeldenroute is hiervan een regionaal bekend voorbeeld.

Monumenten

Halsteren is rijk aan historische gebouwen. De meeste daarvan liggen aan de nabij gelegen Dorpsstraat. Een gedeelte is in gebruik als particulier woonhuis, maar veel gebouwen zijn vrij toegankelijk. U vindt in de omgeving diverse kerken, villa’s, een molen, een historisch raadhuis, monumentale boerderijen en zelfs twee forten die in de 17de eeuw deel uitmaakten van de WestBrabantse waterlinie, tegenwoordig toegankelijk als mooi wandelnatuurgebied.

Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Toch liever het dorp uit?

Halsteren ligt aan de A4, die een belangrijke noord-zuidroute vormt tussen Amsterdam en de Belgische grens. De bushalte ligt vlakbij en brengt u naar diverse locaties in de hele regio.